
SKŁADNIKI:
- 1 Porcja rosołowa z kurczaka (korpus z szyjką, 2-3 skrzydełka)
- 1 Udko kurze
- 120g Marchewki
- 1 Większa pietruszka
- 1 kawałek selera
- 3 liscie pora (włącznie z ciemnozieloną częścią)
- 1 nieduży kawałek kapusty włoskiej (można pominąć
- 1 cebula
- 5 gałązek natki pietruszki
- 10 ziaren czarnego pieprzu
- trochę soli morskiej
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 480g Makaronu
krok 1
żeby rosół nie był zbyt tłusty (można zdjąć skórę z szyjki),
przekładamy mięso do garnka, zalewamy wodą (ok. 3 l).
krok 2
aż woda zacznie delikatnie pyrkać (można też przed gotowaniem mięso pozostawić w wodzie na godzinę,
później wodę wylać, nalać nową i dopiero rozpocząć gotowanie).
krok 3
aż woda zacznie delikatnie pyrkać (można też przed gotowaniem mięso pozostawić w wodzie na godzinę,
później wodę wylać, nalać nową i dopiero rozpocząć gotowanie).