Rosół

SKŁADNIKI:

krok 1

  • Mięso dokładnie myjemy. Zdejmujemy skórę,
    żeby rosół nie był zbyt tłusty (można zdjąć skórę z szyjki),
    przekładamy mięso do garnka, zalewamy wodą (ok. 3 l).
  • krok 2

  • Wstawiamy garnek na kuchenkę i wolno podgrzewamy,
    aż woda zacznie delikatnie pyrkać (można też przed gotowaniem mięso pozostawić w wodzie na godzinę,
    później wodę wylać, nalać nową i dopiero rozpocząć gotowanie).
  • krok 3

  • Wstawiamy garnek na kuchenkę i wolno podgrzewamy,
    aż woda zacznie delikatnie pyrkać (można też przed gotowaniem mięso pozostawić w wodzie na godzinę,
    później wodę wylać, nalać nową i dopiero rozpocząć gotowanie).
  • SMACZNEGO!

    POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
    PRZEPIS NA ROSÓŁ